Har vi kommit till himmlen?

Ja som rubriken lyder så är det svårt att veta om man verkligen lever elr om man har kommit till himmlen. Men skulle jag bli tvungen och peka ut vart gud sitter och glassar så äre nog här i bondi för vi lever fan livet nu asså! Vi har i princip gett upp hoppet på jobb nu dom 3 senaste veckorna som kommer och vi försöker förbereda oss mentalt för 2 månaders hårt slit. Så fest och surf är det enda vi har på vår " att göra lista ". Men snart måste vi börja söka nått jobb men eftersom vi kan söka i hela australien så tror vi att vi ska lyckas hitta nått iaf. Men vart vi kommer hamna upp är ju en annan sak! 

Men vad har hänt sen senaste inlägget då? Ja idag så fyllde vi på vårat mobila bredband så det är därför vi inte har kunnat uppdatera våran blogg. Så förlora inte hoppet! Vi ska försöka upptadera lite bättre men grejen är bara att vi inte gör speciellt mkt! Men i onsdags så vare australiens nationaldag och den håller dom inte tillbaka på. Det är mycket som händer både här i bondi och i city. Men det slutade upp med att vi for till Hyde park i city och drack lite öl med live band och härlig värme. Vi gick och kollade in en kyrka och nån bilutställning! Sedan på kvällen så for vi ut här i bondi som alla andra och det var trevligt som alltid! 

Annars så försöker vi surfa så mycket som möjligt. Det har varit riktigt dåliga vågor i några dagar men det har inte stoppat mig iaf. Men vi sitter och väntar ivrigt på att det ska bli bättre. Men Imårrn så blire nog att gå till grannstranden Tamarama och surfa för att där äre oftast bättre vågor men grejen är bara det att den är så rusktigt liten så äre 10 surfare så äre smockat ! Å tyvärr så får ni inga bilder den här gången för vi har varit usel på att ta med kameran men förhoppningsvis så ska vi bättra oss på den fronten med!

jag hoppas ni hare bra hemma i dystra kalla sverige. Här väntas det ska bli över 30 grader i några dagar så ni vet. Så ni behöver inte vara oroliga att vi ska frysa elr nått sånt.

Väl mött - bONK

Another weekend in Sydney...

Jaa vad har hänt i helgen? en hel del faktiskt.

I fredags var vi i Darling harbour och åt en lite finare middag för pengarna som tjejerna lämnade så tack till dem. Var rätt nice faktiskt, vi drog ett gäng av vi som bor här och gjorde det till en helkväll ute. Daniel och Malin passade på att äta krokodil och kängru så då har man fått smaka det också men vet inte riktigt om jag tyckte om det speciellt mycket. Kan dock vara för att kängrun var riktigt ostekt och sen var det en mandarin fond typ över köttet som gjorde att det var äckligt sött och bara smakade mandarin. Blir nog ett eget försök senare men då ska den vara bättre tillagad. Jag och alle slaskade på med lite kött istället då man nästan aldrig äter det här eftersom det är så dyrt att köpa i butikerna.

Jaa mer då... ja lördagen började med solning och chill på stranden för att sedan dra hem och klippa oss av Ida som är frisör. Hon är en gammal kompis till Malin och har typ tagit över ena tjejens säng i läggan mittemot. Jaa så Alex blev väl några år yngre men det vart nice och tjejerna tvingade på mig att göra något crazy så hon rakade typ sidorna och i nacken på mig och sparade övre delen. Lite kul att göra något annat än så som man alltid haft men scary var det då hon började ta bort halva skallen. Ni får se på bilden, har dock ingen på Alex då man måste vara bättre än kändispaparazzi fotograferna i Hollywood för att få ett foto på honom hehe. Sen drog vi igång partyt för att senare möta upp Vanessa, Sofia och Jonas inne i city och drog en liten barrunda med dem. Slutade med att vi lyssnade på gatumusik och Vanne tog faktiskt tag i gitarren och drog några ackord.

Lite smått döda vaknade vi idag och tog oss till stranden då Vanessa, Sofia och Jonas kom till Bondi idag för att sola och surfa lite så vi hängde med dem. De ska ju dra en roadtrip imorgon upp till guldkusten så man är lite avis för surfningen är galeeen där. Alex passade också på att byta bräda till en shortie så nu är han nere på samma som mig. Han fick en riktigt bra deal eftersom hans bräda var typ fläckfri medans min var ett vrak när jag kom in. Fattar typ inte hur det gick till men men, min nya bräda hämtade han igen från lagningen också och det blev perfaa. Så imorgon blir det suurf hela dagen, ska bli typ 30+ de kommande dagarna så vi klagar ej.

Näe det är allt ni får för denna gången. På Onsdag är det Australia day så det är väl som nationaldagen och här firar de den mer än typ jul och nyår så ska bli helt galet tydligen. Återkommer med bilder osv då vi ska dra en heldag med grillning och allt annat skojj så HÖRS SÅ LÄNGE DÅÅ

Eftersom jag har datorn och tar mig lite tid att skriva så skriver sällan Alle men ska tvinga på honom några inlägg..






(Från vänster: Ida Malin Felicia Daniel Nicole, så nu vet ni vilka det är)



(Här är nästa rockstjärna Vanessa Eriksson)

Photoshoot with James and Ollie!

Fotografering är något jag börjar älska mer och mer för varje dag som går, sen att man har växt upp med en fotogalen fotograf som pappa kanske har lite med saken att göra. Sen är det bara riktigt kul att vi har något gemensamt! Det som suger just nu är att jag sitter på en mini-laptop utan photoshop sen ligger min macbook pro hemma och dammar. Ångrar lite i efterhand att jag inte tog med den ändå och skippade att köpa en liten för resan men den är smidig trots allt.

Så vad gör man när brädan är på lagning? MAN FOTAR! Bilderna är iaf tagna av mig (Anders) i Bondi Beach och Tamarama Beach med Ebba, James och Ollie (från England). Hoppas det glädjer någon där hemma eller får någon att längta bort till solen i det kalla Sverige.

Ska försöka få bilder på oss också i vattnet, men som alltid så är det inte lika lätt att få folk att ta bilder på en som det är att ta själv samt att få BRA bilder på en själv och inte ett gäng usla.

Aja bilderna får tala för sig, hade gött nu ska jag sova! klockan är 04.03 på natten här så börjar bli dags, HEJ!
















Maximal otur och en massa annat..

Hi matees

Det har hänt en hel del tråkigheter sedan vi skrev de senaste tråkigheterna, haha! Vi har haft så mycket kul och tur så att all otur kom på samma gång.

Nya brädan har varit så sjukt kul att åka på så man vill inte ifrån Sydney nu, men bort ska vi om en månad och slita ett tag för att få lite extra klirr i kassan till Bali och Queensland. Men hur ska vi kunna vara utan surfningen i Queensland är den största frågan just nu. Inte lätt altså. Men men åter till oturen, första dagen ute med brädan gick skit bra tills i slutet av dagen då den största nooben (nybörjaren) kör in i mig när jag är påväg ut som itne kunde svänga. Pang och där försvann en fena från brädan igen, men tur i oturen gick inget sönder utan fenan bara försvann i intet. Så jag bytte och glatt nästa dag drog vi ner och surfade vidare och hade lika roligt. Drog sedan upp på stranden och lira gris med grabbarna (fotboll) och då ville Alex testa brädan eftersom han också funderar på att gå över till en short-board. Sen kommer han upp och allt är frid och fröjd sen när vi ska surfa igen ser jag att min bräda är kraschad längst bak på en bakfenan. NEEJ tänker jag då jag ser det, finns ju inte att det ska hända igen. Så Alex tar min bräda till shoppen eftersom han krascha den så nu är den på lagning i EN VECKA. Jag bryr mig inte så mycket om skadan eller att Alex hade sönder den, klart man blir smått irriterad pga allt som hänt dagarna innan med mina brädor. Men att vara utan bräda i en hel vecka är ju rena mardrömmen, vad ska man nu göra? Så nu har man legat i soffan och kollat moovies eftersom vädret här är sämst just nu.

Aja imorgon ska vi iallafall äta en najs middag inne i Darling harbour för pengarna som Jullan och Elina lämnade för att de fick slagga här så blir nog trevligt. Sen messa Sofia mig om att styra något till helgen så då kommer väl hon och Vanessa ner till Bondi så blir väl partajj elelr så. Lite saker händer ju ändå nu när brädan är borta.

Okej jag och Alex plan just nu (som för övrigt förändras från varje timme). Bo tills vårat kontrakt rinner ut (15 feb) sen söka farmjobb eller något liknande och slita rövarna av oss i typ 2 mån för att samla ihop en riktigt bra summa för att sedan dra till Bali och surfa. Komma tillbaka till Cairns och dra kusten neråt sen landa i Sydney och göra sista roligheterna i Sydney sen dra hem. Hur låter det folket? inte helt dumt va.. Jag och alex har ju slitit som djur på vårat förra jobb så lite farmjobb kommer absolut inte ta kål på oss. Sen ger det faktiskt bra pengar eftersom man inte gör av med ett öre under de månaderna. Vi säger 20-30k vore perfekt för vår kassa så vi kan dra till Bali och SUUURFAAAAA.

aja på återseende kära svenskar, inga bilder denna gång. Har legat lågt med kameran då humöret har varit rena rama bergodalbanan nu när brädan gått sönder osv.

SEES i helgen med alal bravader som hänt :)

Surflektion med Ingvars slutade i KAOS!!

Tjeenare maaneen..

Gårdagen var helt katastrofal för min del. Började kanon med att vi mötte upp Ingvars och hans familj för att sedan lära honom lite surf. Var riktigt roligt i vattnet och allt flöt på bra tills jag får en FET smäll i pannan av någons bräda eller min egen, iallafall så gjorde det riktigt ont och har en fet bula på pannan. Ingvars fick en liknande smäll nära ögat så han fick ett rejält blåöga så det var inte så bra att komma till jobbet med. Men jag tror ändå han hade en rolig dag och fått känna av lite av surfningen i detta underbara land.

Sen skulle jag såklart märka att min bräda hade kraschat på ena fenan så fick lov att gå till surfshoppen och checka vad kostnaderna skulle bli. Visade sig att det kostade en massa att laga och sen hade jag små skavanker som kostade rätt mycket så totalt var vi uppe i typ över 200$ bara för att laga skiten. Så ut kom jag med en helt ny bräda som är en Short-board vilket är nästa steg så rätt nöjd är jag. Kostade mig totalt 350$ för nya med nytt fodral och fener osv så rätt skön deal ändå. Är lite smått nervös då vi bara kört med längre brädor som är för nybörjare och nu ska man gå över till en proffsbräda. Men ack så kul jag kommer ha med den så det är värt varenda öre.

Så var inte helt nöjd med mig själv igår när allt gick emot mig. Även fast jag fått en ny bräda som jag alltid velat ha, alltså en kortare så har det kostat mig rätt mycket. Men men man lever väl bara en gång? och nu känns det mer och mer att vi är här för surfningen så det är värt. Vi funderar att dra till Bali och surfa senare också, kan bli helt magiskt. Ska också ta hem brädan efter resan, typ hänga upp i rummet ellet något.

PÅ ÅTERSEENDE



Som ni ser är det ganska stor skillnad mellan brädorna.


Fullt hus i Bondi!!!

Yoo alla svennar!

Vi har just vinkat av Sofia och Vanessa som har slaggat på våra soffor inatt efter lite vin och roligheter igårkväll. Var riktigt kul att få träffa lite kända ansikten och prata gamla minnen.

Så vad har hänt då? I måndags drog vi en surftripp till Maroubra beach och surfade men det var så sjukt feta vågor så vi dog nästan. Så vi drog tillbaka till Bondi och hade en riktigt bra surfdag ändå. Samma sak gällde på tisdag då vi lastade upp brädorna på bilen och drog till Manly Beach. Kan säga att den beachen är helt underbar för surfing och vi hade riktigt kul i de 4 timmar vi var där. Avslutade dagen med att äta lite sushi och en burgare på Hungry Jacks (burgerking). Det är så galet nice att Mikael har bil så jag, Alex, Danne, Robin och Micke har farit lite runt i Sydney och testat olika beacher. Allt underlättar så sjukt mycket då man har en bil och kan fara vart man vill och bara surfa och leva livet!!!

( Blev lite fullt med fem brädor men det funkade )





( Manly Beach )





Sen på onsdag kom Vanessa och Sofia hit till Bondi och hälsade på. Var riktigt kul att  träffa dem så vi drog ner på beachen och surfade. Vanessa gjorde det faktiskt rätt bra men hade tappat lite skills sen de var i Bali och surfade. Julia hade vi redan varit nere med och surfat tidigare så det är kul att lära ut litegranna. Sen var det dags att säga adjöken till Julia och Elina som skulle vidare till Nya Zeeland på eftermiddagen så det var lite tråkigt. Har varit en kanonvecka under tiden de slaggat på våra soffor och bjudit på massa roligheter tillsammans med oss. Skit bra tjejer så dem kommer vi sakna men de kommer tillbaka om 3 veckor så blir nog kul att träffa dem igen. De passade också på att glömma typ 3 klänningar och en hood-tröja = de är världens sämsta packare.



( Julia och Elina )

( Superwoman )



( Såhär ser det ut när alla äckel maneter bränner en )



Har som sagt varit en riktigt full vecka med fullthus. Efter att Julia och Elina drog så tog Vanessa och Sofia över deras sovplatser på soffan inatt så nu är det bara vi fyra kvar i läggan så det känns både skönt men samtidigt tomt. Så nu tar vi det bara lugnt och sen ska vi äta middag hos Ingvars och Vita senare ikväll så ska bli kul.

( Två coola Sävar-tjejer )



( Konstnären själv fotad )

ALEX HAR KÖPT SOLGLASÖGON!!

Tjena tänkte dra en raket-inlägg nu såhär på eftermiddagen.

Det rullar på här, sitter just nu med Julia i soffan och laddar för en utekväll. Igår kom som sagt Elina och Julia till Sydney så de har fått bo hos oss nu första dagarna. De var faktiskt inte så jet-laggade som jag och Alex var då vi knappt kunde gå. Så vi drog in till Bondi junction och shoppade lite allt möjligt för att sedan avsluta dagen i solen och en snabb utekväll i Bondi. Har varit sjukt bra väder idag så vi har bara njutit i solen och slappat lite för mycket.

Senare nu ikväll så ska vi ha en födelsedags och avskedsfest för Ollie som tjejerna känner från England och Caroline som drar till Nya Zeeland på måndag så vi drar ihop något allihopa. Ska bli riktigt festligt!!!

Vad händer annars? typ samma sak som alltid. Jobb börjar nog denna vecka så det är skönt. Ska nog kanske träffa upp Vanessa och Sofia här i Bondi imorgon så det kan bli riktigt kul det också.

Stor nyhet till Annica: ALEX HAR KÖPT SIG ETT PAR SOLGLASÖGON!!!!!

Vi hörs snart igen.



( Jet-laggen började dra igång senare på kvällen )





( Om ni kollar noga ser ni solglajjerna!! )





Det går för snabbt...

Amen hallå.

Jag och Alex har varit här i Sydney i snart 3 månader. Inser inte själv hur sjukt länge vi har varit här redan. Känns fortfarande som vi just kommit hit och varje dag bjuder på olika roligheter. Checkade just bankkontot och blev faktiskt positivt överraskad av att vi gjort av med mindre än jag trodde plus att vi jobbat ihop lite pengar också. Vi betalar rätt mycket för boendet men när man kan gå och titta ut genom fönstret vid 09.00 för att kolla hur vågorna är så man kan gå ner och dra en morgonsurf är det värt varenda öre. Bara dra på sig våtdräkten och springa ner och surfa i någon timme sen dra upp igen och äta/vila kanske sola lite utanför sen bara dra ner och surfa igen. Den känslan går inte att beskriva och jag vill typ inte dra ifrån denna underbara stad. Sen när man tänker efter har vi hela Queensland kvar som kommer bjuda på så sjukt mycket.

Idag har vi varit inne i City med Daniel, Pelin och Caroline för att checka lite kläder och sånt. Drog en lunchbuffe på en japansk restaurang som var lite sådär men ändå okej. Både jag och Alex hittade ett par riktigt schysta jeans-shorts som inte var allt för dyra, typ 60$. Sen avslutade vi dagen med att hänga i Hyde park med en kaffe och lite småsnack, sen drog vi till Bondi Junction där ja hitta mina shorts och handlade på Coles. Lite surt är det att den enda stora matbutiken ligger en 10mins bussresa bort från Bondi Beach men det äre värt för man sparar rätt mycket på att handla där. Ungefär som att gå på Ica Maxi istället för att dra på Ica Gourmet.

Fick ett sms av Vanessa också så hon och Sofia kommer hit på fredag så det ska bli kul att träffa dom. För er som inte vet är de väldigt nära kompisar till min syster, Vanessa har typ varit en andra syster hemma hos oss. Dessutom kommer två av tjejerna jag reste med i slutet av vår Asienresa hit imorgon eller torsdag, vet typ inte. Lite sjukt att man träffar så många man känner på andra sidan klotet!!!

Kan fortfarande inte förstå att vi snart varit här i 3 månader? Snart varit här lika länge som jag var i Asien och reste men känns som några veckor bara. Skulle absolut kunna tänka mig leva här i Bondi med brädan i vardagsrummet och skönt folk som man träffar många år framöver. Nejdå vi kommer nog hem var inte oroliga föräldrar!

Nu ska vi slagga, vi ber till surfgudarna att det är bra vågor imorgon så vi kan dra en tidig morgonsurf. PEACE

Lite  bilder . . .



( Inte konstigt att man bli sugen på att surfa på morgonen när det ser ut såhär )









( Vår granne Ebba showar loss )







( Aussies:arnas galna julfiranden )





Mer bilder får ni inte!!

2011...!

Jajemensan, då var det ett nytt år och vi är spända på att se vad det nya året kmr ge! Iaf så drog vi in till The Botanic Garden som ligger brevid opera huset. Det är på den platsen man ska vara om man vill se fyrverkeriet med opera huset och bron i samma vy.  Området rymmer 20 tusen och vi tänkte dagen innan att det skulle vara hur lugge som helst för 20 tusen är ju en del. Men tur nog så kollade vi upp lite på internet och av nån konstig anledning så stängde dom insläppet kl 3 på dagen så vi tänkte vara där en vettig tid så vi inte skulle behöva köa. Så vi laddade upp med att göra feta mackor och allt annat man behöver för att klara av 12 timmar i en park!

När vi väl var där så fick vi spader. Om ni tänker er den värsta kön ni har varit med om och gångrar den med 452 gånger så får ni veta hur lång kön va! Det stog säkert 5 tusen pers i kön och vi funderar på att skita i det och göra nått annat men vi tänkte att vi bara är i sydney en gång och då måste man se fyrverkeriet. Men det tog bara 2 timmar att ta sig in så det var väl okej endå! Sen väl där inne så var det bara en enda lång väntan. Man fick inte ta med sig alkohol in och dom visste att dom kunde ta bra betalt för ölen så vi kunde inte dricka speciellt mycket heller!

Sen när det närmade sig tolv slaget så intog vi dom plaster vi kunde hitta och fick se ett mäktigt fyrverkeri. Man kunde tro det var andra världskriget och himlen lyste upp som att det var mitt på dagen fast det var mörkt som en dyster höst kväll! Det var helt klart väntan men nu vet vi att det är en sport att få dom bästa platserna och skulle vi göra om det så skulle vi stå reda kl 10 på morgonen då dom öppnar grindarna och ta dom bästa platserna för den ultimata upplevelsen.

Så nu laddar vi upp med en veckas surf innan jobbet drar igång igen och vi hoppas på bra väder och bra vågor!!!!

Gott nytt år på er alla och vi hörs snart i igen!



Bondi Beach på juldagen. Fett med folk!!


Tyskar bjuder på maffig picknick!


I väntan på att fyverkeriet ska börja.


God Jul & Gott Nytt År, Hälsningar Alex,Anders och Daniel

RSS 2.0