Australiens outback!

Tjeeenaaare, ja vi lever!

4.5 vecka i Australiens outback, tiden bara rinner iväg. Jobbet är riktigt nice, lite långtråkigt men det fungerar. Vi går typ runt i naturen och dödar träd som inte hör hemma här i Aussie. Åker fyrhjuling och äter sjukt god mat. Just nu är vi en grupp på 7 pers, två engelskmän, en kanadensare, en finne och en tysk sen oss då. Just nu bor i hemma hos bossen som har en "cattlestation" vilket är en typ av farm där han har kor och allt möjligt, äger ungefär hur mkt land som helst känns det som. Det är verkligen outback här då man inte har telefon eller internet förutom när man får en dag ledigt och kan fara till Cloncurry som är en liten håla med en massa cowboys. Ja det är verkligen cowboys här, man känner sig så sjukt vilsen när man går här och alla kollar på en som om man var en utomjording.

Men annars är det hur lugnt som helst då vi bor gratis, får sjukt god hemmalagad mat i mängder och tjänar bra pengar. Man får verkligen lära sig ett och annat här så det är ganska nyttigt. Sen naturen här är galet, kängurer som hoppar här och var, hästar som lever fritt, några av världens farligaste ormar som vi sett och spindlar som är hur äckliga som helst. Vi trodde att det skulle bli jobbigt att bo i tält och leva enkelt men det är faktiskt riktigt skönt att bara ta det lugnt i naturen, slippa internet och allt som tar upp tid. Sitta i stolen och bara njuta av galna solnedgångar varje kväll.

En vanlig dag ser ut såhär

5.15 - Väckning

6.00 - Jobb

10.30 - Smokey (Som de kallar fikapaus)´

14.00 - Lunch och slut för dagen.

18.30 - Tea (Som de kallar middag)

20.30 - Somnar man.

Så det är rätt enkla dagar och tiden bara rullar iväg. De kommande veckorna kommer vi inte bo så mycket i tält då vi kommer jobba åt gruverna så vi kommer få bo i 4 stjärniga hotel och äta buffe mat. Men vi är i stort sett ute på vägarna hela tiden och besöker nya platser. I veckan ska vi fara till ett ställe som heter Gregory där det tydligen finns krokodiler och bra fiske, så de ska testas.

Vi får se när vi får tag på internet nästa gång men nu vet ni iaf var vi håller på med. Här kommer lite bilder också! Haaadeee


( Inte trodde man att man skulle se kameler här )

( Vårat boende när vi bor på farmen )

( Boende nr 2 i boschen )



( Kanadensaren med en Svensk på ryggen )





( Man tröttnar aldrig på att sitta och kolla på det här varje kväll )

( Dock är inte det här så roligt )

( Inte detta heller )

RSS 2.0