Ny vecka, nya möjligheter!

Hello!

Vad händer där hemma? Här är det rätt lugnt och vi ska snart sova, men tänkte skriva lite om helgen. Iaf så tog vi som sagt White Card i lördags och det gick riktigt bra, förutom att kursen var 6 timmar. Kändes som att vara tillbaka i skolan igen och alla engelska termer som de använde var inte det lättaste. Så efter att ha klivit upp 8 på morgonen var vi helt slut när vi kom hem kl 5 till lägenheten och dog senare på kvällen av trötthet. Igår tog vi det rätt lugnt men vi fick lov att fixa lite jobbkläder så vi for till Bondi jn men allt hann stänga så vi fick lov att köpa kläderna idag istället. Så vi kunde inte starta idag så ev så startar vi på onsdag, men det regnar och ska regna hela veckan och eftersom detta är ett utomhus arbete kanske jobben sviker lite. Vi får se men vi hoppas att vi får börja så snart som möjligt, ska bli kul.

Så hur kommer vi se ut då? Ja tydligen måste vi ha en bygghjälm, en orange väst och sen köpte vi ett par billiga jobb byxor sedan ett par stålboots som man måste ha. Tur var hittade vi ett par som var "australien standard" som såg ut som vanliga joggingskor men med stålhetta för 50 dollar, inte så farligt ändå. Det dyker väl upp en bild senare men inte den snyggaste utstyrseln direkt.


(Exakt såhär kommer vi se ut, riktigt coola va?)


Taronga Zoo

Tjena igen där hemma!

Så idag har vi fixat lite bankpapper för att få göra "White Card" imorgon och vandrat runt på Taronga Zoo. För att ta sig till Zoo:et så åker man färja och får en sjukt häftig vy över centrum. Annars var det väl ett väldigt nice Zoo som var riktigt stort och hade de mesta men såklart har man sett nästan allt eftersom det inte är första Zoo:et man är på. Men lite roligt att se de Australienska djuren och sen såg vi en säl-show som var rätt cool. Efter några timmar så drog vi vidare och ordnade med alla papper osv för vårat nya jobb som gick väldigt bra. Sjukt trevlig tjej som tydligen älskade Svenskar så det var ju rätt kul. När vi gått klart kursen imorgon så ska vi säga till att allt är grönt så vi kan börja jobba.

Nu ska vi ta och sova eftersom vi måste upp tidigt imorgon för kursen.

Här kommer lite bilder från dagen. HÖRS!









(Chillare djur får man ju leta efter!!)


Jobb? eh JA!

I onsdags så hade vi tvättdag som ni redan visste och medans vi väntade på att maskinen skulle bli klar så satt jag (Alex) och skickade iväg lite cv´n genom en sida där företag lägger ut jobb. Tro det eller ej så ringer det en och erbjuder ett jobb åt oss båda. Vi bestämer tid och plats för mötet och när vi inser vart vi skulle så visade det sig att de var en jäkla utflykt. Iaf så kliver vi upp halv 9 på morgonen och det gick tungt kan jag säga för Anders snooze(väckarklocka) har gått varm på sista tiden men inget vi kunde göra åt de för vi hade bestämt att vi skulle träffas klockan 12 ute i Reversby, som ligger ca 40 minuter med tunnelbana från stan. Åter igen så underskattar vi storleken på denna stad då vi satt kvällen innan och kollade in kartor på vart vi skulle och sa till varandra att det kan inte vara mer än 15 - 20 mins promenad till kontoret från tågstationen. Men det tog 45 minuter med bra takt och inte på tal om VÄRMEN. Varmaste dagen hittils, lätt 30 grader och svag vind. Väl framme så får vi veta att jobbet är att vi skulle stå och packa mat till flygplanen. Lät ju inte helt dumt tyckte så vi skrev på alla papper för att få en prov anställning som skulle bli 2 dagar i veckan tills vi hade fått bra kläm på det.

Men vi hann knappt ut ur byggnaden innan det ringer en annan person som erbjöd mig ett trädgårsarbete. Det var ett stort företag som hade ca 30 anställda och några backpackers från Sverige och hon gillade verkligen Svenskar. Jag tror hon ringde mig enbart för att jag var svensk men det var ju jag glad för så hon berätta lite om det arbetet och det lät som ett riktigt najs jobb. Att jobba ute i värmen, klippa gräsmattor, plantera blommor och göra allt annat skitgöra som har med trädgårdar att göra är perfekt, då vi får se mycket av staden också. Så jag gillade verkligen det jag hörde och passade på att fråga om hon hade jobb åt en till Svensk och då gick hon igång igen om hur mkt hon gillade Svenskar och hur nice dom var så nu satt vi i ett dilemma. Två jobb bara sådär men med lite funderingar så bestämde vi oss för satsa på trädgårdsjobbet. Grejen var bara att vi är tvungen att ta ha ett "White card" som är ett certifikat för att få jobba på byggplatser osv. Så vi bokade en heldagskurs för att få tillstånd att jobba med det när vi kom hem. Det skulle visa sig inte vara det enklaste för man måste ha 100 poäng i "ID verification" för att ta kursen och här har dom ett jätte dumt räknesystem där t.ex passet är 60 poäng, bankkort 25 poäng osv och vi fick bara ihop 95 poäng och då fick vi inte ta kursen. Men vi hittade ett annat företag som hade samma kurs fast där hade dom några mer grejer som gav poäng så vi fick ihop mer än 100 poäng så på lördag kl 10 börjar kursen. Vi fick ju naturligtvis ringa till första jobbet och förklara hur det var och att vi hade blivit erbjudna ett jobb med mer timmar så han förstog allt och var tacksam för att vi hörde av oss så snabbt.

Vi ska in imårrn och skriva kontrakt och snacka lite med chefen. Jobbet kmr vara mellan 7:00 - 15:30 varje dag och det gruvar vi oss för men det ska nog gå bra. Vi kmr få 19.30 $ i timmen och det blir perfekt för då kan vi få vardagen att gå runt och ändå spara en slant! Imårrn bär det av till ett Zoo vilket ska bli nice och vädret väntas bli lika bra som idag !!!

Hett tips: Ansträng er så lite som möjligt så kommer jobben! HAHA

Väl mött / Aussie boys

Tvättdag och chill!!

Idag har vi tvättat typ allt vi äger så det känns skönt. Vi har tvättmaskin och räcken på gården som är gratis att använda så det är ju bra. Ja vad har hänt annars då? Igår var vi på stranden eftersom en av oss var handikappad så vi avbröt jobbsökandet. Dock kan jag meddela att svansen är hel igen och allt är lugnt.

Så imorgon har vi en intervju med ett företag som förpackar mat till flygplan. Känns lite lustigt då vi nyss satt och åt den maten i flyget hit. Vi ser väl men vore king då det inte är så långt härifrån och båda två kan jobba tillsammans. Packa varor i några månader har väl ingen dött av?

Vi har också kommit fram till att anstränga sig så lite som möjligt att få ett jobb kanske till och med kommer ge oss ett jobb. HAHA! Nä nu ska vi såklart inte jubla i förväg vi återkommer med allt imorgon.

Ikväll kommer dagens middag bestå av hemlagad potatissallad och grillad kyckling.. GOTT!!!!



(Kockarna 1 och 2, det lustiga är att vi inte vet vem som tagit bilden. Fanns bara på min kamera. MÄRKLIGT)

Backpain!!!

Min (Anders) svanskota har tagit semester då den gör så sjukt ont. Efter lite jobbsökande idag så for vi i den strålande solen ner till rugbyplanen och kastade lite amerikansk fotboll. Tänk hur man kan stå och kasta fram och tillbaka till varandra och ha så kul. Dock är det sjukt svårt att få till den perfekta snurren på bollen så de gör det ännu roligare när man får till en. Aja iaf så sprang vi runt där som höns och hoppade över staket osv för att hämta bollen, så överansträngde väl svanskotan eller något. Nu gör det ont som tusan och kan knappt sitta ner. INTE KUL!! Fast Alex verkar ha väldigt kul då han ser mig i mitt lidande... märkligt!

Status uppdatering på jobb fronten? haha nej vi suger, har bara lämnat in några få cvn men har faktiskt ett på g i ett bageri, återkommer med det. Job huntingen fortsätter i veckan men svanskotan sviker lite så kanske tar en dag paus i fina soliga Sydney! Nu börjar det bli sådär svettigt varmt så sommaren är påväg, ska bli riktigt skönt. Sen kan man väl inte klaga på att ha beachen 10min från hemmet. Beachen förstör vår jobbtagg rätt bra kan jag lova. Men vi letar efter den men den är lite svår att hitta, tror den är kvar i Sweden.. hittat den hemma? någon?

Här kommer lite bilder som en Aussie tjej tagit som vi träffade när vi var och partajjade lite hehe.








Weekend...

Hallå där hemma...

Så vi vet att vi är kassa på att uppdatera om vad som händer, själva inser vi inte det då tiden går sjukt snabbt. Så vad har hänt sen senast? Vi började söka lite jobb i tisdags i Bondi junction som är ett stort shoppingställe ganska nära oss. Vi kollade lite butiker och caféer men lite lata var vi väl så blev inte många cvn utdelade. Men så äre väl alltid då man ska söka jobb, jobbigt i starten men sen går det lättare. Men jag tror latheten förstört oss då vi på onsdagen inte orkade söka jobb för att på torsdag kolla lite i området här där vi bor men fick inte så mycket gjort. Igår (fredag) så tog vi såklart fredag hehe och det betyder självklart helg så vi smet undan jobbsökningen än en gång. Ja vi är sämst men det är långt ifrån kris som för vår franska polare som ev måste flytta hem för han har spenderat alla sina pengar på 1.5 månad. Lite tråkigt ändå men lite komiskt då han är ett praktexemplar på de som far hit med lite pengar och lever livet sen tar pengarna slut och man hinner inte hitta jobb sen måste man fara hem. Tur är finns ju resurserna för oss så va inte oroliga, kanske om si sådär 3-4 mån om vi inte fått jobb hehe. Men jobb finns och jobba ska det för vi har roliga planer på g. Vi har ju trots allt all rolighet kvar i Queensland så vi sparar till det. Men vi kommer nog jobba någon extra månad här i Sydney för vi trivs bra sen lite extra pengar är inte så dumt då vi ändå väntat så länge på att söka.

Nu är det också såklart strålande sol så man tackar ju inte nej till lite strandhäng så vi låg på stranden hela dagen och räknar med att göra det imorgon också (Söndag).

Vi ska försöka bli bättre på att uppdatera men det händer inte så himla mycket roligt som vi kan berätta om förutom de vi redan berättat.

Mission för nästa vecka. Söka jobb som tusan och det kan vi lova. Nu är det slut chillat så vi kan slita och dra norrut och leva backpacker livet!

HEJ SÅ LÄNGE!!!

Dagarna rullar på!

Jajemensan! Nu har vi varit i sydney strax över en månad och dagarna bara flyger fram. Vi har nästan börjat tappa greppet men jobbsök står på veckolistan så det ska bli spännande. Planen var att börja söka idag men sydney leverara bara en massa regn så vi stannade inne och tog det lugnt. Men vädret förra veckan har varit sjukt najs. runt 25 grader och en massa strandhäng har det blivit. Känns sjukt att ligga på stranden i november också!

I helgen vart det bra med riv endå! I fredags så mötte vi upp en högstadiepolare som vi träffade för en vecka sen och tog en rejäl köttbitt på en av Coogees uteställen. Riktigt go var den men något överstekt, men det gjorde inte oss så mycket för vi har enbart ätit kyckling sen vi flytta in så vi hade kunnat äta vad som helst bara det var KÖTT! ( Fun fact: Dom har en 1,2 kilos steak här för 72 $ vilket jag nog kmr beställa innan vi åker vidare enbart för att se hur stor den är)

Lördagen skulle bjuda på trevliga aktiviteter med. Vi vaknar upp vid 11 och ser att det är strålande sol och ca 30 grader. Eftersom vi hade legat på stranden i 3 dagar så var vi något less och solbrända så vi drog in till Botanic Garden. Det är en mega park som ligger mitt i Sydney som har en massa olika fåglar och till våran överraskning jätte fladdermöss som hängde i trätopparna. På kvällen skulle vi möta upp en australienare som vi har lärt känna och hon skulle visa oss en nattklubb inne i centrala Sydney. Klubben var riktigt najs och fullproppat som vanligt men vi hade det riktigt trevligt ändå! Jag ( alex) är inte van att klubbarna stänger mellan 3 - 5 på morgonen men det tycker jag bara är positivt! Men vi kom inte hem förens halv 5 på morgonen så vi fick lida för det dagen efter men det vare värt!

Jag hoppas ni har det kallt och jävligt hemma i sverige och att det blir en usel vinter! Kommer uppdate om vårat jobbsök!


På väg till Botanic Garden


Botanic Garden


Dom hängde överallt, dom kallas "Flying Foxes"


Kan väga upp till 1 kg och en meter i vingbredd


jag och fransmannen chillar i skuggan


Panorama vy över Sydney harbor bridge och nåt okänt hus...


Huntsman spider...

Då var vi vid liv igen efter att ha fått några hjärtattacker. Vi satt i varsin säng och snackade i vårt rum när Alex börjar skrika "STOR SPINDEL STOR SPINDEL" och självklart säger jag "haha okej... kul skämt". Sen inser jag att Alle är seriös så hjärtat rivstartade och gav full gas då vi fick se detta åttabeniga monster framför oss. Så vi passade på att dö ett tag för att sedan springa ut ur rummet, så vi skrek efter våra roommates och genast började jakten. Tur var har tjejen i läggan köpt en spray som dödar insekter så vi spreja spindeln ett bra tag innan den fejkdog för att sedan leva igen och sen kasta vi ut den. Ser verkligen fram emot att sova nu, WOOHOO! Små spindlar om än giftigare är lugnt men när dom där små djuren börjar få hår, gaddar och stora som ens hand är det lite värre. Hoppas man vänjer sig.

Träffade på exakt samma spindel men större när jag var i Thai tidigare i år, SJUKT ÄCKLIGA!!!!

Föresten, galen sol idag så vi har njutit på stranden hela dagen. Hur ska man orka söka ett jobb när vi lever detta härliga liv? Nejdå såklart ska vi ta tag i det där men när vi ändå inte spenderar så mycket så är det ingen stress.

Här kommer en bild på monster nr 2 (nr 1 var såklart possumen)


Thunderstorms...

Regnet verkar aldrig ta slut här. Nu får vädergudarna ta och rycka upp sig för var är solen? De lilla solglimtar man får så hinner man/orkar man inte gå ner till beachen. Igår var det åska och regn som bara öste ner så vi passade på att ta det lugnt, tvätta alla våra kläder som inte torkade innan regnet. Idag har vi fixat bankkonto på banken Commonwealth, gick som smort och var klart efter 10 min. Stackars alla som betalar massa pengar för att få hjälp med allt (via företag innan man reser till aussie) när man kan fixa allt så lätt själv och inte kosta på sig en krona. Banken kostar 4$ i månaden och inkluderar bankkort och internetbank så det är inte så mkt. Vi passade även på att skriva ut våra CV så nu äre bara att söka jobb. Tror det ska gå bra men vi ser väl. Vi har inte gjort av med så mkt pengar ändå så vi känner ingen stress men nu när det ändå är dåligt väder så kan man ju lika gärna jobba.

Btw vi var på en riktigt nice nattklubb i lördags där de hade hyrt in en kille som spelade live på sin saxofon mitt på dansgolvet till techno musik i bakgrunden. Var häftigt att se då han själv skapade alla låtar med både sång och med hjälp av sin saxofon medans han gick runt och dansade loss med alla andra på klubben. Vi träffade också några sköna aussies, då alla här verkar vara riktigt trevliga.

Vi hörs så länge...

Big city life...

Tjaa..

Lite kort update här i Sydney och den är kort (blev lång). För här har det inte hänt speciellt mycket de senaste dagarna. Det har regnat rätt mycket och de få solglimtar vi fått så har vi hängt på stranden. Tanken att söka jobb har slagit oss men vi ser väl, blir nog att göra det till veckan. Men ärligt så går det inte så mycket pengar just nu då vi bor rätt billigt, äter billigt och ja det man kan göra i Sydney är för det mesta gratis. Dock så ska vi åka på en Surf Camp så snart det blir sol på två till tre dagar som ska bli riktigt roligt. Lite minus att vattnet här ligger på runt 19 grader = iskallt = har ej badat än men badankan Alex har. Men en våtdräkt på och lite adrenalin i kroppen så ska det nog gå som på räls.

Idag har vi bara hängt i city och checkat lite butiker, köpte mig ett par in-ear hörlurar som stänger ute allt ljud pga ett visst par "nämner inga namn dock ej fransmännen" snackar i volume HÖGT på ett väldigt jobbigt språk när dom är hemma så ska bli skönt att få stänga ute det hehe. Sen köpte vi en amerikansk fotboll som är sjukt roligt att kasta så vi har stått i solen och kastat hela eftermiddagen med våra franska polare.

Tiden ramlar iväg då vi varit borta i 3 veckor nu, kommer nog aldrig kunna fara på en två veckors charter eftersom det skulle kännas som ingenting. Känns lite skumt att man kommer ha varit utomlands i 7 mån av detta 2010 när det är klart.

Over and out!

Ps. Den som har ett fartyg ledigt, packa den med husmans hårdbröd och bregott och kör hit för tydligen så har inte detta land någon aning om hur gott husmans med bregott och ost är. Och om det finns, så säg var det finns och hur man får tag i det!!



( Queen victoria building, Svensk översättning = Dyrt shoppinghus)




(Sällsynt djur som sällan fångas på bild...)

RSS 2.0