Jobb? eh JA!

I onsdags så hade vi tvättdag som ni redan visste och medans vi väntade på att maskinen skulle bli klar så satt jag (Alex) och skickade iväg lite cv´n genom en sida där företag lägger ut jobb. Tro det eller ej så ringer det en och erbjuder ett jobb åt oss båda. Vi bestämer tid och plats för mötet och när vi inser vart vi skulle så visade det sig att de var en jäkla utflykt. Iaf så kliver vi upp halv 9 på morgonen och det gick tungt kan jag säga för Anders snooze(väckarklocka) har gått varm på sista tiden men inget vi kunde göra åt de för vi hade bestämt att vi skulle träffas klockan 12 ute i Reversby, som ligger ca 40 minuter med tunnelbana från stan. Åter igen så underskattar vi storleken på denna stad då vi satt kvällen innan och kollade in kartor på vart vi skulle och sa till varandra att det kan inte vara mer än 15 - 20 mins promenad till kontoret från tågstationen. Men det tog 45 minuter med bra takt och inte på tal om VÄRMEN. Varmaste dagen hittils, lätt 30 grader och svag vind. Väl framme så får vi veta att jobbet är att vi skulle stå och packa mat till flygplanen. Lät ju inte helt dumt tyckte så vi skrev på alla papper för att få en prov anställning som skulle bli 2 dagar i veckan tills vi hade fått bra kläm på det.

Men vi hann knappt ut ur byggnaden innan det ringer en annan person som erbjöd mig ett trädgårsarbete. Det var ett stort företag som hade ca 30 anställda och några backpackers från Sverige och hon gillade verkligen Svenskar. Jag tror hon ringde mig enbart för att jag var svensk men det var ju jag glad för så hon berätta lite om det arbetet och det lät som ett riktigt najs jobb. Att jobba ute i värmen, klippa gräsmattor, plantera blommor och göra allt annat skitgöra som har med trädgårdar att göra är perfekt, då vi får se mycket av staden också. Så jag gillade verkligen det jag hörde och passade på att fråga om hon hade jobb åt en till Svensk och då gick hon igång igen om hur mkt hon gillade Svenskar och hur nice dom var så nu satt vi i ett dilemma. Två jobb bara sådär men med lite funderingar så bestämde vi oss för satsa på trädgårdsjobbet. Grejen var bara att vi är tvungen att ta ha ett "White card" som är ett certifikat för att få jobba på byggplatser osv. Så vi bokade en heldagskurs för att få tillstånd att jobba med det när vi kom hem. Det skulle visa sig inte vara det enklaste för man måste ha 100 poäng i "ID verification" för att ta kursen och här har dom ett jätte dumt räknesystem där t.ex passet är 60 poäng, bankkort 25 poäng osv och vi fick bara ihop 95 poäng och då fick vi inte ta kursen. Men vi hittade ett annat företag som hade samma kurs fast där hade dom några mer grejer som gav poäng så vi fick ihop mer än 100 poäng så på lördag kl 10 börjar kursen. Vi fick ju naturligtvis ringa till första jobbet och förklara hur det var och att vi hade blivit erbjudna ett jobb med mer timmar så han förstog allt och var tacksam för att vi hörde av oss så snabbt.

Vi ska in imårrn och skriva kontrakt och snacka lite med chefen. Jobbet kmr vara mellan 7:00 - 15:30 varje dag och det gruvar vi oss för men det ska nog gå bra. Vi kmr få 19.30 $ i timmen och det blir perfekt för då kan vi få vardagen att gå runt och ändå spara en slant! Imårrn bär det av till ett Zoo vilket ska bli nice och vädret väntas bli lika bra som idag !!!

Hett tips: Ansträng er så lite som möjligt så kommer jobben! HAHA

Väl mött / Aussie boys

Kommentarer
Postat av: Kerstin o Håkan

Grattis pojkar! Vi gläds med er att ni nu fått jobb!

Gör nu ert bästa så tjejen inte blir besviken! Att få vara ute måste ju vara en stor fördel.

Många kramar från oss och LYCKA TILL

2010-11-25 @ 20:49:38
Postat av: Annica

Toppen! Det måste kännas bra! Lycka till och sköt er nu!

2010-11-25 @ 22:56:15
Postat av: rob

tjena. grym blogg. hittade er länk på backpacking.se så scrollar igenom er blogg nu för att få tips å information inför min resa. jag undrar vad det var för internetsida ni skickade ut era cv's på?



mvh

2011-01-02 @ 20:40:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0