Don't think before you ink?

Sorry för dålig update men det händer inte allt för mycket här. Vi bor fortfarande kvar på hostel i Bondi beach som vi ska stanna på i några dagar till. I lördags var det en ganska stor skatetävling här i Bondi som var ganska grymt med sjukt mycket folk och kända skatare. Annars har det väl varit lite partajj i helgen och mycket chill nu när vi bor på hostel. Det är inte så dumt ändå att bo såhär delat som man gör men man möter så sjukt mycket mer roliga människor på detta viset. Sen slipper man oftast alla Svenskar som man börjar bli lite less på, man är ju inte i detta land för att träffa dem.

Sen igår på söndag så tatuerade jag mig på en väldigt känd tatueringsstudio som heter Bondi ink. Har länge tänkt på en tattoo sen tog jag tag i att göra en då jag kom på en riktigt snygg tattoo som jag ville ha. Lämnade först min egen skiss på papper till dem som de gjorde om sen godkände jag bilden och så bokade jag tid. Tatueringen sitter under högerbröst över revbenen och ner mot midjan. Kan säga såhär, jag skulle aldrig göra en till på revbenen även om jag fick betalt för att göra det. Den tog 4.5 timme att göra på en sittning så det var inte lätt. Första halvtimmen var sjukt jobbig då man fick veta hur sjukt ont det gör och att det skulle fortsätta i 4 timmar till. Sen sista timmen var det ren tortyr att göra den, tänk er en nål som går ner 2mm in i ditt skinn flera gånger i sekunden mot revbenet. Spände hela kroppen varje gång den där maskinen startade och kunde knappt andas av smärtan mot revbenen. Magen var också sjukt jobbig då hela magen knep och det kändes som om alla organ skrek. Nu kanske jag låter som en vek men gör en på revbenen i 4.5timme så får ni känna. Nu så känns det bara som ett stort skrapsår som håller på att läka så är sjukt öm i hela överkroppen. Blev iaf hur nöjd som helst och kunde inte bli bättre, sen ett minne av Australien.

Annars så rullar vår resa på, planen ändras ju varje dag känns det som. Men vi ringde massa fruitpicking farmer och ska fara och slita ett tag nu denna vecka. Jag Alex och Robin ska typ köpa en bil sen köra upp för kusten och sen använda den när vi slutat jobba och resa runt med. Man vill inte missa bil-livet som sägs vara hur underbart som helst då man kan se vad man vill och stanna när man vill. Surfbrädorna på taket och sen letar man bara efter bra stränder, låter inte helt dumt va?

Återkommer med mer info om vår masterplan.

Lite pics.

Edit: Tog bort bilderna då jag inte vill visa den för allt för många eller att någon ska kopiera den. Hadeeee


Hostel livet har börjat..

Tjena där hemma, hur är läget?

Vi har just flyttat ur våran lägga och strandat in oss på ett hostel. Det är väl okej men inte bra att man gjorde sig så hemma i den andra lägenheten för nu kommer det bli jobbigt att leva i en ryggsäck igen.

Fick faktiskt också sålt brädorna för 250$ st idag så det var ju värt sen fixade vi en använd bräda för 70$ så allt ordnade sig rätt bra. Vår bond fick vi tillbaka så det var perfekt, så nu är man typ rik igen. Har ju nästan legat ute med 900$ och det är ju en del pengar.

Okej vår plan, stanna i Bondi några dagar sen flyga till Cairns och chilla sen börjar ev jobbet vi kirrat i början på mars. Vi tänkte faktiskt ta en sista minuten biljett till NZ där Vanessa och Sofia är och ska roadtrippa men Alex har ju tappat bort sitt körkort så vi kan inte hyra bil så då krascha den planen.

Idag har vi bara flängt runt bland en massa surfbutiker och dräglat runt som höns bland alla feta brädor.

Aja vi får höras mera blev ett blixtinlägg! HADE

Penguins...

Jaa nu blir ni allt nyfikna va? Tänkte bara berätta en ganska rolig och häftig upplevelse när jag och Alex var ute och surfade idag. Så när jag satt där ute på brädan och väntar på en bra våg tittar tre pingviner upp från vattnet och simmar runt mig och ser ut att ha hur kul som helst. Inte det första man tror ska dyka upp mitt i vattnet här i Aussie. Nu tänker väl ni att inte finns det pingviner i Bondi Beach, Sydney? Men faktiskt gör de det och arten heter "little penguins" och finns bara i Australien och NZ. Ganska häftigt va? Inte alla som surfat med pingviner hehe! SES HÖRS HADE!

Alex missa dom hahha looseeer!


Värme är inte alltid så härligt, speciellt inte när det är 43 PLUS!

Förbered er på lång läsning...

Så ber om ursäkt med riktigt dålig update men det har hänt så sjukt mycket senaste dagarna. Var ska man börja? Okej så i torsdags och fredags hade jag och Alex en av de bästa surfdagarna här i Australien då vågorna var perfekta. Tänk er 2-3 meters vågor som driver perfekt så man bara kan glida på dom med brädorna, MAGISKT! Sen anlände Julia och Elina som varit på Nya Zeeland och bilat runt där. Verkar ha varit sjukt häftigt och självklart blir man lockad att fara dit då man får höra allt de varit med om och alla sjuka vyer som finns där. Men vi lägger nog hellre pengarna på en surftripp till Bali istället. Så när tjejerna kom passade vi på att gå ut och parta lite och kvällen slutade upp på Casinot där det blev någar dollar plus för de som spelade. Riktigt rolig kväll som bjöd på en massa roligheter och kul att träffa tjejerna igen också.

Men sen ska jag påminna att det här har varit den varmaste veckan i Sydney på hur många år som helst. I lördags när vi åkte hem med taxi så var det 32 grader kl 2 på natten. Har nästan inte gått att vara ute och i lägenheten har det varit som en bastu. Nu tänker ni väl att "här klagar dom på värmen när vi har kyla" men alltså när det är 43 grader ute så är det inte längre roligt att vara i värmen och hade gärna suttit på ett fjäll och njutit av snön och kyla denna vecka. Föresten har det inte varit under 35 grader på dagarna hela veckan som varit rekord enligt nyheterna

Aja åter till lördags så for vi till Operabaren hela gänget och njöt av en kvällsutsikt över Harbour bridge och Operahuset. Senare tog vi tag i kvällen och for till Ivys som är en av Sydneys kändaste klubbar men var så propp fullt och med 32 graders värme gick det knappt att vara där så vi drog hem, käkade pizza och satt på stranden. Helgen har varit full av aktiviteter från morgon till natt men det är bara kul, Elina och Julia har gjort så vardagen i Bondi har fått lite variation.

Nu är det som sagt bara en vecka kvar av vår vistelse i Sydney. Känns lite pirrigt att dra iväg från denna underbara stad och alla nya vänner man träffat. Men samtidigt är det skönt, har blivit för mycket samma sak här i Bondi och ska bli kul att testa på nya saker. Var vi tar vägen vet vi inte än och det har lite charm i sig ändå, kanske en farm på västkusten? Enda vi är oroliga över är hur vi ska klara oss från surfningen nu när vi drar iväg. Vi ska ju försöka jobba i två månader för att tjäna ihop lite cash så vi bara kan resa sista två och kunna spendera på exakt vad vi vill. Fyra månader har redan gått och vistelsen i Sydney har blivit betydligen längre än vi trodde men vilken världsstad detta är! Man kan göra allt och lite till, vill nästan inte härifrån.

Nä nu laddar vi för en ny surfdag i Bondi. Idag har vi faktiskt varit duktiga och testat på att göra en köttgryta (som blev GRYM) eftersom vi käkat ute hela helgen. Innan det så följde vi tjejerna till Bondi junction där vi handlade och åt lite innan de drog vidare till Byron Bay med buss. Tomheten när två superenergiska tjejer drar märks ganska väl här i lägenheten. Vi är ju bara 3 som bor här nu och sen är ena tjejen inte här så ofta så jag och Alex har i stort sett en lägga för oss själva nu. Är grymt skönt eftersom att man är så sjukt upp i varandra i dessa läggor. Vi är ju trots allt 10 Svenskar som bor mittemot varandra som alltid är hos varandra dygnet runt.

Nä ska bli bättre på att uppdata, stormen verkar inte gjort så mycket skada som de trodde så vi är glada för det. Idag och igår har det varit sjukaste vinden här i Bondi så kanske kommit från Yasi. Haade och lite bilder kan ni väl få.

( Sofia, Vanessa och Jonas)

( Jordens coolaste graffiti målning i Bondi )

( Mannen Myten Legenden på BILD )

( Funderar på att skaffa ett sådant soffbord hemma )

( Elina, Julia och Ellen från i lördags samt 4 nedersta bilderna )

( Ida och Nicole )

( Robin och Oliver )

( Jag och vår granne Nicole )

( Sen tar vi och avslutar med 2011:s bästa pensionärsbild )

 


Mitt i orkanen?

Vi har just spänt fast bälterna i en lyktstolpe mitt i orkanen här i Australien och hoppas vi klarar det. Eller?

Nää vi tänkte bara säga att vi inte drabbas utan mest norra Queensland (Cairns) som nu snart kommer slåss med en kategori 5 (högsta värsta största) tromben. Hörde att Annica undrade om det gick mycket sändningar här och tänkte bara berätta att här går det på alla kanaler dygnet runt och det finns till och med en nedräkningsklocka. Just nu 23.03 så väntas den snart komma i land med en vindhastighet på 300km/h och det är redan NIO meter höga vågor där uppe. Finns ju inte att hur mycket skit Queensland har råkat ut för med översvämningarna och nu den största tromben som går att få. De säger att den är lika stor som tromben "Katarina" som svepte över USA.

Aja vi överlever så länge Yasi bestämmer sig för att inte dra söderut. Inte kul när 75mil inåt landet så kommer det fortfarande vara en kategori 1 orkan, SJUKT!

Här får man uppleva det ena och det andra. Sverige är för tråkigt, var är alla orkaner? jordbävningar? TRÅK!
Edit: För övrigt för er som inte förstod att jag var oseriös med denna mening så var jag. Självklart vill inte jag ha en massa skit till Sverige och det är tur att vi inte får uppleva alla naturkatastrofer som här!!!

Alex sa just att den är en timme ifrån land nu och redan uppe i 150km/h... Bilarna lär inte stå kvar iaf.


Jordens största kackelacke invasion...

Ja som ni ser ovan har vi just haft ett litet krig i vår lägga. Ja det började med att vi satt i vardagsrummet och kollade på tv då jag bara tänkte gå och snacka lite med Felicia som var inne i hennes rum då jag ser en monsterkackerlacka på golvet. Smått panik som tjejer brukar få så trodde jag hon skulle springa över mig när hon skulle ut ur rummet, men så var kriget igång. Hittade först inte den men sen är det en annan MK (monsterkackerlacka) i badrummet som jag sprayar och tror att allt är frid och fröjd. Nä då ser vi två till MK i Felicias rum för att sedan se TRE till MK inne i toaletten. Aldrig varit med om att så många kommit in på samma gång och så stora också. Kommer ju inte bli någon skönhetssömn idag direkt när man vet att man kanske har fler MK i läggan.

Jaja tillbaka till vardagen här i Bondi. Vet att vi inte uppdaterar så ofta just nu och inte heller med så intressanta saker men det sker inte så supermycket heller. För det mesta så surfar vi eller hänger med olika folk här i Bondi och har det gött. Är ju typ en av de varmaste veckorna i Sydney på många år så när det är 35+ i solen så orkar man inte ens vara ute och plaska i vattnet.

I lördags var vi på jordens houseparty här i Bondi med sjukt mycket folk som var riktigt roligt men packat så man kunde typ inte röra sig. Slutade med att Jag och Alex drog och käkade kebab istället då stället plötsligt lyste blått av lite Poliser och nej det är inte så farligt som det låter. Söndag? chill. Igår? Surf och chill. Idag? Var inne med Ebba och fixade hennes dator och checka lite butiker, Alex surfade med micke. En fet portion med mos och köttisar sås och lingonsylt. Senare krig. Det var vårt liv det. Erat då?

Föresten så kom just Vanessa, Jonas och Sofia tillbaka från guldkusten så de joinar oss på beachen imorgon för lite roligheter. Just ja måste bara berätta att det varit ett annat litet krig i läggan nedanför oss då de haft inneboende och grejer och varit så sjukt sviniga (franskar) så vår landlord har gått crazy och ring polis och grejer. De fick typ inte tillbaka något av deras bond (900$) och blev utslängda men nu är allt frid och fröjd. Jag vill härifrån snarast då det bara är en massa krångel nu med hon som äger detta senaste veckan. Två veckor kvar sen drar jag och Alex och jobbar någonstans i skogen.



RSS 2.0