VÄRLDSMÄSTERSKAPEN i "var är hajen" 2010!!!

Vi fick uppleva haj-varning på beachen idag. Då går det igång sirener som låter som om tredje världskriget satt igång och det blir genast VM (världsmästerskapen) i "ta sig snabbast upp ur vattnet" och kort därefter startar VM i "ser du hajen", märkligt. Lite roligt är det ändå när alla på hela stranden står upp och letar hajen! Men som tur var är det båtar, vattenskotrar, och en helikopter som på nått vänster ska försöka skrämma bort hajen eller något. Kul!

Vi åt en god middag på en restaurang ikväll eftersom det är halloween, lite dyrt att få en köttbit med lite mos och grönsaker för 30 dollar men det var riktigt gott ändå! Imorgon väntas storm/regn/åska så det blir att skippa att klä ut oss och fråga "bus eller godis" så det blir nog lugnt för oss. Men vädret skiftar mer här än tomten skiftar bortförklaringar för att byta om... (barnförbjudet) så 10 bucks att det blir sol imorgon? Antoine lär va på, crazy france guy...

Haaaade / Anders

( Den blonde och lite solbrända svensken är Alex åt höger...haha, märkligt att solglasögonen aldrig syns på bild. Måste ha glömts hemma... aj aj aj)

( A few hours later and we have a swedish shrimp...)


One picture says more than a thousand words

Hello

Så efter några dagar utan update kan jag berätta att vi fortfarande lever. Vi tar dagarna lite som de kommer vilket är det bästa med livet på andra sidan jordklotet. I veckan har vi tillbringat dagarna på antingen beachen eller i bondi junction och checkat butiker osv. tror vi ska söka jobb där också inom snar framtid. Vädret här går lite upp och ner, än så länge är det inte jättevarmt men ungefär som en svensk sommar. Förutom att det kan gå från soligt till storm och regn på bara någon timme, märkligt!

Tiden går faktiskt ganska snabbt men ändå segt. Vi har varit i Sydney i lite mer än två veckor nu och det känns som en evighet. Det konstiga är att i Sydney bor det ungefär 4.5 miljoner människor och vi bor i en väldigt populär del av staden som också är nära city. Men ändå känns det inte riktigt som en storstad, människorna är trevliga och ingen stressar här. Engelskan börjar sakta men säkert bli en vana då vi pratar det hela tiden i lägenheten och när man är i butiker och så. Vi skrattar alltid åt varandra när vi börjar en mening på engelska för att sedan fortsätta den på svenska då vi inser att vi inte behöver prata engelska med varandra. Men jag gillar det för jag vill lära mig så mkt engelska som möjligt då det är väldigt bra i framtiden.

I helgen är det såklart halloween som ska bli roligt, blir nog en kostym eller så. Vi såg redan i onsdags då vi var en sväng i stan på kvällen att alla redan då hade kostymer, crazy! Men det är ju inte förens på söndag tror jag? iaf imorgon (fredag) så blir det nog antingen beachen eller Taronga Zoo som man tar färjan till från opera huset. Tydligen har det en av världens bästa platser då du har hela Sydney framför dig i en enorm vy, bilder kommer!!

Här kommer lite bilder vi tagit, Antoine har en longboard som vi åkt lite med...













(Detta monster träffade vi på när vi kom hem till huset vi bor i. Tydligen kallas dom Possums och finns överallt här. Det hade ingen sagt till oss så när den sprang in i trapphuset och vi följde efter så trodde jag ärligt att den skulle döda oss. Tur var sprang vi in i läggan, greppade kameran och fick en bild)

Helgens Bravader

Nu har vi bott i våran lägenhet i 4 dagar och vi stortrivs. Dock äre rätt lyhört här i byggnaden men det har väl ingen dött av. Jaaa... Vad har vi gjort ihelgen då?!! I fredags så for vi till Bondi Junction, det är ett shoppingcentrum i Bondi området och det ligger ca 10 min ifrån Bondi Beach och ca 15 min bussresa från Coogee beach, där vi bor. Så det är en lagom tur. Vi åkte dit med låga förväntningar och trodde det skulle se ut det gör i Coogee med ett 10 tal affärer men när vi stiger av bussen så äre större än Umeå´s centrum och utbudet här är så mkt bättre här än i Umeå. När vi börjar gå igenom affärerna så ville vi ha ALLT. Både jag och anders var orolig på att det skulle spåra ur och vi funderade på att faktiskt skippa resan och köpa kläder för alla pengar men vi stog emot. Men det slutade med att jag köpte 2 shorts, en tröjja och toffler. Anders tog det då lite lugnare med bara 2 shorts men vi kommer definitivt att åka tillbaka för att köpa mer.

I lördags så låg vi på stranden på dagen men vi fick gå hem tidigare för det drog ihop sig till värsta ovädret. På väg hem så gick vi in och köpte några öl och det är rätt dyrt här. Fast vin är riktigt billigt. så planen var att vi och fransmännen skulle fara till bondi beach på kvällen. Vi tar taxi dit, det är också billigare än i sverige. Väl framme så ska en av fransmännen visa hur man plankar in på krogen via rökområdet. Både jag och anders var helt säker på att det inte skulle gå men han gled in hur lätt som helst, sen efter att han hade gått in så tog andra fransmannen mod och skulle prova. Gick galant IGEN! Men nu såg vakterna det men dom ides inte jaga han men dom ställde dit en vakt så det inte skulle gå längre. Så jag och anders tänkte gå in den vanliga ingången men när vi väl står där så säger dom att vi inte kommer in pga att det var ett " Private Birthday Party". Så då snackar vi med fransmännen och säger att vi inte kommer in pga av det var hyrt men han envisas på att vi ska försöka planka in med. Så han tar ett snack med vakten utanför rökområdet, ger oss tummen upp och vi glider in utan några problem. Skumt som FAN, men glad va vi iaf! Stället är rätt litet men det var riktigt bra tryck. kvällen sluta 2 då dom stängde och vi var riktigt nöjda och vi kommer åka dit igen.

Idag ( söndag) så har vi bara tagit det chill. Gjort kycklingsallad och bara legat framför datorn/tv. Det har regnat hela dagen så vi har inte kunnat hänga på stranden heller. Dags att sova nu. Godnatt!

Nu är vi officiellt Australienare...

Nu har vi flyttat in i vår nya lägga som ligger i Randwick - Coogee, några minuter från Coogee Beach. Det är en väldigt simpel men fräsch lägenhet som passar oss utmärkt. Det är nog svårt att få en billigare lägenhet i samma skick och så nära beachen som denna. Vi har ju även vår andra familj som vi bott hos två kvarter bort. Känns skönt att ha fått allt fixat så vi nu kan känna lugnet och börja surfa osv. Våra nya mates som är fransmänn är riktigt sköna så ska bli kul att bo med dom. Här kommer det vara riktigt internationellt med Svenskt, franskt, italienskt och holländskt, det kunde man inte tro när man beslutade sig för att flytta till Aussie.

Vi vill även tacka Ingvars och Vita som vi just flyttat ifrån. De har varit som våra föräldrar under denna vecka så vi har i stort sett fått mat serverat på silverfat och boende gratis under en veckas tid. Hur ska vi nu klara oss? Det är verkligen tur att man har kontakter som kan hjälpa en. Vi fick även chansen att åka på en riktigt häftig guidad biltur av Ingvars som vi nog aldrig hade fått se eller fått betalat dyra pengar för om det inte vore för honom, därav också alla fina foton. Vi kan varmt rekommendera Hotell Birznieks som av oss får 5 stjärnor!

STORT TACK!!! ps. vi kanske återkommer när alla pengar är slut.

Lite bilder på hur vi bor nu.

Haaaaaadee









Panorama...

Här kommer lite fler bilder vi tagit! Bilderna är väldigt små så en högupplöst bild är 10 gånger bättre. Vi kanske fixar så ni kan se de i stora format senare.

Kort uppdate bara: Vi fick tillbaka våra pengar som vi la ut på hostelet och ska flytta in i vår nya lägga imorgon istället, perfekt för oss! Kommer uppdate med bilder på vårat nya hem. LÄS MER NEDAN!

(Alla bilder tagna med Nikon D90)

Sydney och utflykt

Då försöker jag igen efter att ha suttit i en halvtimme igår och skrivit ett nytt inlägg men då får anders dator för sig att stänga ner fönstret så allt försvinner. Men iaf så i lördags så var vi inne i stan och sprang. Vi såg operahuset vilket var riktigt fränt för man uppskattar inte hur stort det är när man ser det på bild! Sen efter det så  var vi på Sydney Wildllife & Sydney Aquarium för att kolla in lite djur. Dagen var faktiskt helt okej men vädret var inte det bästa. Tror dom sa på nyheterna att det var vindar mellan 35 - 50 km/h och det är inte varma vindar för sommaren har inte börjat än i sydney.

I söndags så åkte vi ut till vildmarken och det började med en nationalpark. Det är ganska häftig natur här och det är otroligt hur mycket den skiftar mellan milen. För först kan det vara regnskog och sen efter en mil kan det vara öppna landskap med hästranch efter hästranch! Sen kan det dröjja nån mil och då äre stora berg och vattenfall. Efter att vi hade varit och kollat in lite nationalparker så for vi till Fitzroy Falls. Här är det lättare att låta bilden tala för sig själv. Sen efter det så for vi till kangaroo valley för att spana in lite kängurus och wombats. Wombats ser ut som en björnunge fast som inte blir större än så heller. Dagen vart riktigt bra och det är svårt att förstå att man faktist är i australien.

Nu idag ( Tisdag) så började vi bli lite frustrerad över att inte ha hittat nånstans att bo så vi gick ner till ett hostel för att boka en vecka. Hostlet heter coogee beachside budget accommodation och det var rätt dyrt tyckte vi. Det kostade 495 $ för ett dubbelrum i en vecka. Men medans vi var borta så fick vi ett mail på en boende i Coogee området, ca 5 min från stranden! Så vi ringde dit och hörde om vi fick komma och kolla och det gick givetvis bra. När vi kom dit så var det en stor lägenhet med 3 rum som hade 2 sängar per rum. Ett fräsht kök och vardagsrum. Det bodde 2 franska killar där nu och det skulle flytta in ett par från italien/holland. Vi fick det 3:e rummet och det kostar oss 160$/vecka per person vilket är det billigaste vi har sett. Men det dryga är ju att vi inte får tillbaka pengarna från hostlet som vi hade bokat 10 min före men hyresvärden sa att det var lugnt om vi flyttade in på söndag så nu har vi iaf fixat boende och det kunde nog inte har blivit bättre för den pengen.

Jag har iaf fixat ett nummer nu så skicka nått sms elr nått vetja. +614043001300 ( alex)
Fitzroy Falls
Wombats

Äntligen framme i Sydney...

Hello

Nu har vi just kommit hem från en lång vandring runt Coogee Beach i Sydney. Det är ett mäktigt intryck man får av denna stad då man helt plötsligt kommer till enorma klippor och härliga stränder mitt i staden. Vi låter bilderna tala för sig! Annars har vi faktiskt inte fått så mycket gjort sedan vi anlände till Australien. Det hela började ju lite komiskt med att Alex ryggsäck var borta och vi började redan fundera över alla konsekvenser som kanske kunde ske. Efter att ha sovit 6 timmar de senaste 40 timmarna så kändes det ju absolut inte okej att något sånt här skulle hända. Etihad airways levererade inte om man säger så!! Sedan fick vi upphämtning av Ingvars på flygplatsen och en lite snabb rundtur runt hans kvarter innan han skulle till jobbet. Så där satt vi med ögonen halvt stängda och bara ville sova men problemet var att klockan bara var 9 på morgonen men 12 på natten hemma. Detta kan ha varit den värsta dagen vi gått igenom och inget fick vi gjort heller då kroppen stängt av alla delar men vi slet och klarade oss till 21.00 och slocknade som stockar.

Annars har vi fått ett mycket varmt välkomnande av Ingvars och hans familj som vi bor hos. De bor väldigt nära Coogee Beach som är en mycket vacker strand nära Bondi Beach som är världskänd. Alex fick även tillbaka sin ryggsäck idag kl 4, men var lovade vid 1 tiden men tydligen så hatar Etihad Airways oss så vi satt och väntade och väntade tills de förstört vår dag. Det var nämligen full sol ute och en cirka 30 grader men vi kunde ju inte gå någonstans pga att de skulle komma med väskan.

Nu ska vi äta och slappa för att imorgon fara in och brottas lite med operahuset och övriga centrum.

Haade / Anders

Utsikten från vår balkong, rena rama berg och dalbanan här...
Så här marknadsför de i Australien
Så här marknadsför de i Australien...



Coogee Beach...









Sista natten!!

Jajemensan, du hörde rätt! Det är sista natten i sverige på 9 månader om allt går som det ska och det känns förjävla bra. Jag och anders har hängt i sthlm sen fredags och vi har hunnit fixa lite små grejer till resan! Men mest så har vi bara försökt leva snålt och äta de vi kmr sakna. Jag är inte taggad på själva flygresan för att när jag flög till thailand så tog de 12 timmar och då klaga man på att det var de värsta man hade gjort. Men nu kommer det ta ca 23 timmar i bara flygtid! Sen har vi 2 mellanlandningar som vi måste byta plan på med.
Arlanda > London > Abudhabi > Sydney. Vi måste spendera 3 timmar på flygplatsen i både london och abudhabi!  Vi kommer iaf landa i sydney kl 07.15 på onsdag morgon. Så nästa gång vi hörs så bor vi i sydney och så får ni nog höra vårat första intryck av australien! 

yours sencerely,

Bonk & Houk

LESS!!

Känns helt skadat att om en vecka kmr vi vara i australien! Jag sitter hos anders i sävar nu och vi har försökt planera lite så vi vet vad vi ska ta vägen och vad vi ska göra efter vi har landat i sydney!  Och tro det elr ej så har vi faktiskt bestämt oss för att vi ska satsa på sydney tills nyår iaf! Det känns för jäkla bra, så nu kan vi ställa in oss på att fixa bankkonto,jobb och lägenhet när vi kommer ner! Som tur så slipper vi tänka på boende första veckan för anders föräldrar känner nån som bor i sydney som kmr ta emot oss och som vi kan bo hos första dagarna! Så han ska visa oss sydney!! Fast finns en del vi måste fixa i veckan också! t.ex skriva ut alla visumpapper,bankpapper och försöka skriva ett cv och det gruvar jag mig för. För att jag tycker det är tillräckligt svårt att skriva ett cv på svenska. Men nu ska de ju vara på engelska dessutom och de hjälper ju inte ! Men det ska väl ordna sig... TIDEN får gärna öka för den går så förbannat långsamt nu. Vi gör allt för att den ska gå snabbare t.ex som baka, laga go middag, se serier, SOVA osv....! Aja Dags att se nå skit på tv nu! Godnatt!!


RSS 2.0