GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!!

Vi tar tag i stafettpinnen och löper in i 2011 lite före er där hemma. Vi har fixat en riktigt fet picknick-korg och ska snart ge oss in i vårt livs största nyårs maraton inne i city. Det finns två områden där folk får vara för att få se fyverkerierna och allt det som är så häftigt här. Men tror det kan bli RIKTIGT coolt att se allt spektakel live.

Vi har varit lite off pga sjukt mycket surfning och annat kul denna vecka. Det är nu man verkligen känner att man lever livet! Vem hade inte gjort det av att tänka på vår vardag? Såhär ser det ut.'

9.00 - Springa över till Daniel och checka hur vågorna ser ut ( dannes lägga är mot stranden). Ser det bra ut tar vi brädorna och drar en morgonsurf.

12.00 - Hem och käka duscha av sig och vila

14.00 - Fortsätter surfningen och blandar med solning

16.00 - Hem och duscha vila pga att man är helt död av surfningen, äta sova.

18.00 - Drar vi igång festen!

Inte dåligt va? Och ja jag får göra alla avundsjuka MOHAHAHA

SES I DET NYA ÅRET! HADEEEE


Surfning!!!

Idag kilade vi ner till en surfbutik här i Bondi och köpte oss en ny bräda och våtdräkter. Det är som sagt sjukt kallt i vattnet så man behöver våtdräkt. Fyfan va kul vi har haft idag med brädorna. Att några få sekunders åk kan vara så förbannat kul är ganska sjukt. Nu ska vi passa på och stiga upp tidigt imorgon och suuuurfaaa, det är för många surfare mitt på dagen så man klyver typ varandra.

Julen har varit så galet perfekt, man har verkligen fått julkänslan även här i Aussie. Igår på juldagen kom även några som jag jobbat med tidigare som hälsar på här i Sydney så vi hade lite parteyy.

Tack för brädan i julklapp mor och far! UPSKATTAS ENORMT! Kommer ha så grymt kul kommande månaderna med den.

Bilder kommer när någon av tjejerna orkar hänga med och fota hehe. Vi ska tjata ner dom!

Peace out / Anders


GOD JUL!!

Tjena tjena! Nu har vi åter fått internet efter en vecka utan, en tuff vecka!! Så nu tänkte vi uppdatera med allt som hänt sen sist.

Vi har som sagt flyttat till Bondi Beach som är fett nice, bra lägenhet och sköna roommates. Det är vi och sen 7 andra svenska tjejer och en kille som heter Daniel som bor tillsammans i 3 olika lägenheter. Vi delar med två tjejer som heter Malin och Felicia. Sen har vi i veckan jobbat så sjukt dryga 11.5 timmars pass så man har varit helt död varje dag men tjänat grymma pengar. Men kroppen har lidit så sjukt med både lite sömn och den värsta träningsvärken man kan få, tur dock att man får bra träning. Dödade också min första Redback spider som är sjukt farlig, lite coolt att få se den här.

Igår (julafton) så drog vi ihop gänget av svenskar som bor här och gjorde ett sjukt nice julbord. Vi köpte massa grejer på Ikea och sen gjorde vi lussekatter, pepparkakor, knäck osv osv. Blev helt perfekt men riktigt skumt att fira jul med shorts och sol, kändes mer som midsommar! Men oj så gott det var!!! Sen for vi ut och partajjade lite granna med alla aussies, dom firar ju som sagt julen idag den 25 dec istället vilket är lite skumt.

Synd att det är lördag och deras jul för tänkte kila ner och köpa mig en surfbräda och våtdräkt idag som julklapp från mina föräldrar. Ska bli GALET KUL!! Danne som bor mittemot oss gjorde det i veckan och har surfat en hel del. Vi bor ju en minut från stranden så det är bara att kila ner och surfa och sedan hem igen. GALET!

Här kommer lite bilder på veckan som gått.



( Utsikten från våran ingång till huset vi bor i )



( Bondi Beach )

















GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLA



Dax att byta boende kanske?

Helloo Sweden!

Hur är kylan? Slasken? Snön? Här är det strålande sol hehe :)

Nä men nu är det så att vi har jobbat lite idag och även hunnit med att kolla på en till lägenhet i Bondi. Lägenheten vi kollade på i lördags var bra men hon som skötte allt ringde igår och sa att en annan i samma hus var ledig med två svenska tjejer som bodde där. Så vi fick skjuts av henne eftersom vi bor i samma område och kollade in lägenheten. Riktigt fin och sköna tjejer som bor där nu så ska bli skojj. Lägenheten i sig är fräschare än här och vi får en "Cleaning lady" som städar varje vecka vilket är konung. Nu fattas bara att vi måste fixa nya personer till denna lägenhet vilket vi inte hoppas är något prob men vi flyttar nog i slutet av denna vecka ändå.

Annars är det holidays här i Sydney för kidsen så även för vårt jobb så vi får inte så mkt jobb just nu men hoppas på några dagar i veckan. Efter nyår startar det igen så då kanske allt ordnar sig. Vi har haft så otur som börjat detta jobb just när det blir Australiens version av "industrisemestern". Men det ordnar sig!

See you soon! Cheeers - Anders

Is it a spider or a tree?

Träffade på denna coola spindel igår, ser typ ut som om den är gjord av trä.





Träningsverk som aldrig förr!!

Så då var första arbetsdagen avklarad. Vi fick lov att gå upp 5 på NATTEN för att ta oss in till city sen väntade 1.5 timmes bilresa för att sedan komma fram till ett regnigt nybyggs område. Ganska weird dag då det först regnade för att sedan bli strålande sol. Vi som sovit max 5 timmar den natten eftersom vi vänt på dygnet var inte helt hundra då vi planterade en massa träd en hel dag i solen. Men det är väl värt pengarna antar jag men om det är 35 grader i solen lär man döö. Sen för att inte prata om träningsverkar som tagit en med storm. Är totalt död i samtliga kroppsdelar eftersom man inte slitit som detta på riktigt länge. Tur är att vi får faktiskt ganska bra träning av detta jobb också då vi rör oss konstant och lyfter och grejar.

Idag så har vi åter varit i Bondi Beach för att kolla in en lägenhet som ligger just med utsikt över stranden. Var väldigt fin så vi får besked senare idag hur allt löser sig. Förmodligen flyttar vi in i ett av rummen sen tar 2 tjejer det andra rummet som redan bor där. Det är lite dyrare än här men nu när vi ändå jobbar och absolut inte trivs med de personer som bor i vår lägenhet så är det helt klart värt det. Sen kan vi bara inte vänta på att få börja surfa, har kännts lite drygt att måsta ta två olika bussar för att ta sig till en strand som man kan surfa sen ta dyra surflektioner eller hyra. Nu kan vi köpa en egen bräda och hålla oss sysselsatta för bra mycket mindre pengar. Känns rätt bra faktiskt och kul att få byta boende om det blir av.

Nu har vi just kommit hem från beachen här i Coogee, var fullproppat med folk som alltid på helger. Nu laddar vi för kvällen, HÖRS!



( Detta är några meter nedanför byggnaden, rätt härligt att vakna till )

snabb uppdatering

jajemensan! Efter många sms och samtal så vare äntligen dags för vår första jobb dag. Men vi vart tvungen att skicka mail till managern på ecoplant för att få börja jobba. Iaf så ska vi möta upp en kille i stan kl 6 imårrn bitti och eftersom vi bor i coogee så måste vi ta bussen som går 5.25! Men det ska nog gå bra trots att vi har sovit till minst 11 varje dag! Jag tror taggen kmr få upp oss imårrn!

Så nu måste vi gå och lägga oss så vi e pigga och kan visa hur galet duktiga vi är så vi får fortsätta jobba! Kommer update om vår första jobbdag och kanske en bild på våra snygga kläder !

Hur fort går tiden hemma hos er?

Tjenaare manneen..

Hur är läget där hemma? Ursäkta att vi varit sämst på att uppdatera denna vecka men vi är mitt uppe i ingenting haha så vi har inte orkat. Tiden går iaf så sjukt snabbt och nu är två månader avklarade och känns som att vi just kommit hit. Vi har både hunnit med mycket men samtidigt känns det som att vi inte gjort någonting. Vi har ej börjat jobba än pga att dom är sämst eller något, vi har legat på dom lite men förra veckan så regnade det tok mycket och det är översvämningar över hela Australien tydligen. Nu denna vecka har det varit strålande sol men vi har ändå inte fått jobba så vårat tålamod börjar ta slut och vi funderar på att söka något annat. Får se men nu börjar det bli dags att ta tag i allt och jobba lite för att sedan resa resten men länge kvar och snart kommer ju sommaren hit också. Men börjar bli lite enformigt då det faktiskt inte är mer än en storstad, finns mycket att göra men kostar pengar. Så vi lägger hellre de pengarna på alla roligheter i Queensland istället och ska bunkra upp lite nu med pengar.

Idag var vi i Bondi och checkade en annan lägenhet för vi funderar på att flytta dit snart. Vi trivs som sagt inte super med våra roomies och det är i Bondi allt händer så varför inte flytta dit? När vi satt där vid beachen idag och såg alla surfare så blev vi så sjukt taggade på att äga vår egna bräda och bo vid stranden, skulle varit så sjukt mycket roligare. Vi har ju en strand väldigt nära oss här men det går ej att surfa så vi får se, vi smider lite planer!

Sitter iaf och äter Juleskum och dricker glögg och inser att det är 3 veckor kvar till julafton. Hur är det möjligt? Känns som att det var bara några veckor sedan jag och alle satt och snackade om hur nice det hade varit att fara till Australien. Nu känns det som hemma och dagarna bara rullar på. Det är verkligen stor skillnad att backpacka i Asien (ni som inte vet var jag där i 3.5 mån i början av detta år) och att leva i detta land. Känns verkligen som hemma!

Jul och nyår i solen på andra sidan jorden, känns lite fel. Men här sitter man och klagar på att det inte är 30 grader och sol varje dag istället hehe.

Haa de så gött så berättar vi mer om våra planer snart igen.

Vi hatar inte regn...

Eller? Som vi skrev i förra inlägget trodde vi att vi skulle börja jobba denna vecka. Då kom såklart regnet och regnet har stannat hela veckan. Sen är det inte heller lite smådugg utan skyfall så självklart har inte vi kunnat jobba denna vecka då vårat jobb är ute och kunderna har svikit. Pratade med chefen och hoppas nästa vecka blir bättre då det ska bli vanligt igen med solsken.

Så vad gör man när det regnar? Man avverkar ett gäng filmer, serier och fransmännen har köpt ett playstation som vi suttit och spelat lite på. Annars har det inte hänt så mycket annat, hatar verkligen regn. Om det hade varit sol hade vi kunnat gjort så mkt annat men regn förstör verkligen allt. Synd att denna helg också ska regna bort men vi får se, hoppas på lite sol iaf.

Men idag tog vi tag i livet och drog på IKEA!!! Känslan att känna sig hemma i Aussie var riktigt härligt och kan berätta att Ikea ser exakt likadant ut här som hemma. För ett tag kändes det nästan som att vi var i Sverige och det var alla andra som var turister i vårat land. Så vi gick igenom allt och njöt sen köpte jag ett påslakan-set och sedan lite smågrejor. Sen väntade såklart det bästa, SVENSK MAT! Vi insåg nog inte förens vi var klara hur mycket vi plockat på oss och det är ju ganska dyrt. Men oj så värt! Allt vi köpte finns som sagt inte i butikerna här i Australien.

Inköpslista:

2kg Köttbullar
1 burk lingonsylt
8 påsar juleskum
2 påsar bilar
1 kalles kaviar
1 flaska glögg
2 paket hårdbröd
3 små flaskor julmust

+ 1 påslakan-set, liten handduk

Pris: cirka 500kr splittat på två = dyrt men såå värt! Känns som livsviktiga produkter sen får vi ju lite julkänsla här också :)



( Tanten ville såklart inte missa att va med i fotot )







( Vi slutade dagen med denna goda rätt, och ja den var magisk!! )



RSS 2.0