Tillbaka till verkligheten!

Tjoo, nu är vi "hemma" i Australien igen från Bali. Blev en ganska kort vistelse på 2 veckor i Bali då jobbet kallade. Mer om det senare.

Kan berätta lite om sista tiden i Bali. Vi tog som sagt en fisketur med två balineser som visade vägen hur man trollade ute på djupt hav. Båten gungade typ mer än en orkan så jag var mer sjösjuk än fiskesugen men Alex hann proppa i sig sjösjukpiller innan så han klara sig. Hände iaf inte så mycket på spöna tills han sa att vi skulle dra lite korallfiske istället för att få småfiskar så vi skulle få något. Då drog det till i ena spöet och Alex fick glatt dra upp sin första Tonfisk som dock inte var jättestor men 1-0 till Alex, Stefan haha! Själv fick jag nöja mig med att vara sjösjuk men fisken fick vi tillagad och det var en riktig höjdare.







Sen tog vi vårat pick och pack och drog till Gili Trawangan där vi snorklade med jättesköldpaddor, surfade med locals, åt sjukt god mat och bara slappade på stranden. Under tiden vi var på Gili så fick vi som sagt besked att jobbet skulle starta och som tur var hade vi en hembiljett redan bokad till darwin som matchade perfekt med jobbet så vi drog tillbaka till Kuta efter 4 dagar och spenderade sista dagarna där. Alex hann bli sjuk på vägen tillbaka till kuta så blev inga hektiska sista dagar men var rätt skönt att slappa ändå innan jobbet. Träffade också sjukligt på en av tjejerna vi reste med förra året i Bali på en restaurang i Kuta, hur liten är inte världen?

Aja åter till Aussie har vi flygit från Darwin till Cairns, Bussat från Cairns till Townsville där vi är nu och nu väntar en buss imorgonbitti till Cloncurry där jobbet väntar. Har varit så sjuka dagar då det hela började med att flyget från Bali gick 23.55 framme 05.00 (+1.5 timme darwin tid) sen kom vi fram till hotellet vid 7tiden där vi sov typ 6 timmar på dagen. Nästa flyg gick 05.00 på natten så vi försökte sova på kvällen men det gick inte då vi hade bokat shuttlebus 02.00 så blev ingen sömn den natten heller. Sen framme i Cairns vid hostelet i Cairns vid 9 tiden så fick vi inte checka ni förens 13.30 så vi var typ som zombies hela dagen. Nu håller vi på att försöka vända tillbaka dygnet men det är inte lätt. Vad vi ska vänta oss för jobb vet vi faktiskt inte, men tydligen ska vi gå runt och spraya olika grejer för att motverka förgiftningar på farmer osv. Bra är att vi inte kommer göra av med några pengar, bo gratis och tjäna hyffsade pengar. Så nu blir det att ligga i så man kan ha kul senare och komma hem med en bra summa också. Planerad hemresa blir nog mitten på Juli. Kan bli ett återbesök i Bali igen då vi inte hann med så mycket och kunde inte köpa oss egna surfbrädor pga att vi visste att vi skulle tillbaka så snabbt. Men men vi får se om två-tre månader.

Vi kommer tyvärr inte ha någon som helst kontakt med omvärlden då vi jobbar men ska se till att hitta något internetcafe när vi är lediga vilket är var 10-15 dag. Ni får som sagt hålla tummarna att vi överlever Australiens wildlife.

Här är lite Bali bilder iaf, togs inte så många dock. Trist med samma bilder på stränder hela tiden.

HAaadeee

( Hyffsad skräckbild, var inte få hus som såg ut såhär på vägen mellan Cairns och Townsville som var mest drabbade delarna sen orkanen)




Kommentarer
Postat av: Kerstin o Håkan

Vi önskar er verkligen lycka till! Tack för alla trevliga blogginlägg!

Många kramar från oss

2011-04-03 @ 08:41:28
Postat av: Annica

Ja...lycka till och ta det lugnt ute i bushen! kram också från oss i Strömsund.

2011-04-03 @ 17:13:56
Postat av: jimmie

tja, ser sjukt skönt ut och gött trevlig blogg ni har, första bloggen som jag nånsin fastnat för :)



men hur tror ni en sådan resa skulle funka att göra själv ? finns de mycket roligt folk där nere ?

2011-04-04 @ 16:42:59
Postat av: Therese & Stefan

Ja du Alex! Jag och Stefan har just varit in & uppdaterat oss lite om eran resa & enl. bilder & inlägg så verkar ni må "fina fisken". :) Härliga bilder på beach å annat. Du gjorde helt rätt i att åka på en sån här fantastik resa. Måste nog kännas konstigt sen att komma hem till lilla "Flata". Här i Strömsund är det ont om surfingbecher å andra aktiviteter! ;) Ha en fortsatt bra resa & hoppas att jobbet inte sliter ut er allför mycket. Ha det bäst!!!!!!!/ Therese & Stefan

2011-04-04 @ 22:32:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0